Kalla mig petig, men jag tycker faktiskt d...

201004281378 (MMS)

Kalla mig petig, men jag tycker faktiskt det är dags för lilla Yvanna att ta och slänga sina födelsedagsblommor nu. Det har ju trots allt gått 21 dagar? Dessutom har jag hört att det är dålig feng shui (hej nittiotalet!) att ha döda blommor hemma. Fast med tanke på hur vattnet ser ut så är iofs chansen rätt stor att det finns några levande organismer där i.


Åh nej! Idag kommer jag nog att få sparken...

201004281377 (MMS)

Åh nej! Idag kommer jag nog att få sparken. Typiskt.


Fina!

201004231351 (MMS)

Fina!


Alex bjuder på vegetarisk polenta. Yummy y...

201004231349 (MMS)

Alex bjuder på vegetarisk polenta. Yummy yummy in my tummy.


Som sagt, här bakas det. Hälften av min be...

201004231346 (MMS)

Som sagt, här bakas det. Hälften av min bekantskapskrets är nu dubbel. Den här åldern alltså.


Ja, jag vill gå! Någon annan som är på? I ...

201004231345 (MMS)

Ja, jag vill gå! Någon annan som är på? I princip världens roligaste kvinna.


Synd på så rara ärtorDet här med monarki, det är verkligen inte min cup of tea. Men jag kan inte annat än tycka synd om Madeleine om det stämmer att hon inte får bryta förlovningen med Jonas förrän efter 19 juni.

OM han nu varit otrogen med en intet ont anande 21-årig norsk snärta, så känner jag verkligen med henne om hon tvingas vara "låtsas-förlovad" och gå på sin systers bröllop med en kille som ligger runt bakom ryggen. Inte okej.

Samtidigt är hela grejen med monarki galen: det här med apanage? Ska vi vara så stenålders att några föds in i en högre kast? Nej du Madde, dumpa Jonas och abdikera från tronen som prinsessa. Det är det enda rätta. Med en syster som gillar killar med truckerkepsar, en mamma som plastikopererar bort årens framfart, en pappa som hyllar kungen av Bruneis öppenhet, en bror som gärna frotterar sig med gamla Paradise hotel-deltagare och en fästman som är otrogen på after ski, är nog det enda rätta att frånsäga sig titeln om du vill ha din ära i behåll. Mer white trash än kungahuset blir det inte.


Sitter på tåget och slölyssnar som varj...

Sitter på tåget och slölyssnar som varje morgon på P3 och Morgonpasset, när humöret plötsligt steg med ca 100% - för då spelades Erykah Badu, vilket man inte är bortskämd med direkt. En minut in i låten får jag ett mess från Ylva: "Erykah Badu på Morgonpasset, kan morgonen börja bättre?" Same same but different, lilla syster!


Ni märker att jag blivit rik när mitt badr...

201004211342 (MMS)

Ni märker att jag blivit rik när mitt badrum enbart består av produkter från Body Shop. Bästa affären när man som jag gillar att lukta som godis.


Let one ripTill att börja med vill jag gratulera till att just du får ta del av den här heta bilden. Grrr. I still got it!   

Såhär ser plötsligt fyra av mina favoritbyxor ut. Vilket innebär att det är dags att prova ut och köpa nya jeans. Vilket jag avskyr.

Man är aldrig så ofräsch och oattraktiv som när man med muffinsmidjan synlig är inklämd i ett par "de töjer sig två storlekar"-jeans i ett varmt provrum. Hjälpt av en hipp 21-åring med uteliggarklippt frisyr och ett BMI på 16.

Året är 2010, och allt är välDove känns som ett av de företag som faktiskt tar sitt ansvar för att försöka skapa debatt kring våra sjuka ideal.
All heder, Dove.

(missade ni deras förra bidrag till retuschdebatten kan ni hitta den här)

Det börjar bra. Jag lyckades gå in genom...

Det börjar bra. Jag lyckades gå in genom någon personalingång och hamnade i ett personalrum på helt fel ställe i terminalen. Stabilt. Fick lite skäll av en finsk man, men nu är jag rättlotsad och sitter och väntar på alla andra färska lärare i en extremt varm samlingshall. Fantastiskt att jag aldrig lyckas göra något precis som det var tänkt.


Fortbildning för nyexade lärare, det är va...

201004191332 (MMS)

Fortbildning för nyexade lärare, det är vad som väntar mig det närmaste dyget. Jag kan inte med största vilja påstå att det är min bag att åka kryssningsfartyg, men alla andra verkar vara grymt taggade. Så det kan nog bli skoj det här, ändå.


Finn fem likheter

AP Photo/Chris Pizzello

Sockersöte Zac Efron ska spela backslickwannabeen JW i den amerikanska varianten av "Snabba cash".
Det känns... inte helt klockrent. Men kanske kan det bli intressant.

Jag var ju en smula kär i honom när jag såg "Hairspray". Ska bli kul att se honom i en annan look än Disney/american preppy.


Shall I compare thee to a summer's day?

Idag upplevde vi tillsammans med Anneli och Simon vad som måste vara Götelaborgs absolut grymmaste brunch. Jag åt. Och åt. Och sedan åt jag lite till.

Det fanns en mängd olika både spännande och klassiska rätter, varma som kalla, som man dessutom kunde avsluta med efterrättsbuffé. Som gräddet på moset avnjuts denna mastodontbrunch i en snygg och stilren miljö. När man trodde att man inte kunde känna sig mer citychic så kom det en man i frack och slog sig ned bakom ett piano - till fantasibrunchen kunde man alltså avnjuta lite live pianoklinkande.

Rekommenderas! Det enda sura var att man var tvungen att hänga in sin jacka i garderoben då man kom.

För frukostbrunchätare är tiden 11.30. Tröttmössor och bakfulla kan ta det lugnt och infinna sig till sittningen klockan två. Jag tänker absolut äta där igen om jag får chansen.

Turn it in to silver


Ganska ofta brukar de små kidsen man känner producera häftiga bilder, som denna. Silver Drawing gör coola silversmycken, nyckelringar och så vidare av bilder - såväl barns som vuxnas. Det kostar en slant, men man blir ju garanterat ensam om sin klenod.

På tal om om frögurkor. Åsa, 17 kilo plus.

201004171305 (MMS)

På tal om om frögurkor. Åsa, 17 kilo plus.


Dagens mest uppskattade present. Det är he...

201004171263 (MMS)

Dagens mest uppskattade present. Det är helt tydligt att den aldrig slutar att vara rolig.


Basketmatch klockan nio på morgonen. Jag s...

201004171144 (MMS)

Basketmatch klockan nio på morgonen. Jag säger ju att jag är hardcore.


Gööötet!

Jorås'atte, det fungerade ju fint med sms-biljetten där. Nu har vi straxt landat i Gtb för en helg full av kassa ordvitsar och goa göbbar.

Har bestämt mig för att inte vara bitter över mina förlorade inlägg. Jag tänker: nu har jag ju för sjutton materiaaal att utgå ifrån. Det är väl bra? Så vet jag redan lite vad jag ska bloggeliblogga om, då jag redan tänkt ut en smart och intressant tanke. Den enda nackdelen i denna solskenshistoria är ju dock att mina smarta tankar ofta kommer, snabbt hälsar på och sedan flyr sin kos igen. Men det löser jag.

Jag är positiv.

Dagens intressanta inlägg kommer att fortsätta behandla sms-biljetthistorian.

Visst är det smart att beställa en sms-biljett för att vara säker på att ha den med sig? Hur smart är det sedan att inte ladda mobilen? Så att man får trycka bort sina vänner när de ringer för att inte riskera att bli avkastad från tåget?

Svar: inte jättesmart. Ett bra exempel på en flyktigt smart tanke hos mig.

Dessutom hade jag all underhållning på mobilen: en ny P3-dokumentär samt lite nynedladdad musik. Men jag har hört att det är bra för fantasin att ha tråkigt. Resan ned har tagit ungefär 260 minuter i runda slängar. Men vem räknar.

Ahmen åh

Jag har ju fått up farten igen, och mobilbloggar om jag inte sitter vid en dator för tillfället.

Typiskt då, att det varit nytt nummer till bloggen så att alla mina (fem) fantastiska inlägg är vilse i cyerspace någonstans.

Jaja. I tried.

I torsdags. Sol, syster. Glass: no fat, no...

201004141125 (MMS)

I torsdags. Sol, syster. Glass: no fat, no sugar. All very, very good.


God morgon!


Nymodigheter

De biljetter jag bokat inför Göteborgsresan ska tydligen vara av den nya och moderna varianten sms-biljett. De ska alltså landa i min mobiltelefon 24h innan avresa.

I teorin låter det här supersmidigt.

I praktiken befarar jag att precis allt kan gå fel. Min historik när det gäller att boka saker elektroniskt bäddar för trubbel. Håll tummarna.

Team Fertil

En gång ingen gång, brukar man ju säga. Två gånger är två gånger för mycket.

Nu har två av mina frögurkor till vänner lyckats gå 25 veckor genom en graviditet utan vetskap. Med ett stilla konstaterande om att midjemåttet aldrig vill minska har de i godan ro och utan på tjocken-krämpor närt en liten bebis i maggen. Snyggt jobbat. Då är de första ångestfyllda fem månaderna liksom över.

Och det har varit både graviditetstest och p-piller inblandade. Tydligen umgås jag i extremt fertila kretsar. Det är ju så att man blir orolig för att umgås med dem. De verkar dessutom vara tajmade till tusen: det är tre dagar mellan deras respektive beräknade nedsläpp.

A, nästa gång vi hänger kommer jag att vara klädd i en stor kondom. Var så säker.

http://penissehat.files.wordpress.com/2008/09/kondom-1.jpg

Jag tänker mig något liknande detta


Soooo freakin' famous

Jag blev tipsad om en sida där man kunde se hur ofta saker googlas. Ojojoj. Självklart blev jag tvungen att testa MED DET SAMMA.

Rätt så intressant. Jag googlade på mitt eget namn, och fick resultatet "16 ggr i månaden".

Jag kanske googlar mig själv en gång i halvåret. Jag gjorde det betydligt mer förr, när jag var en utepingla av rang. Nu när mysbyxorna åkt på for good och jag blivit ringmärkt måste jag säga att anledningen till att jag skulle googla mig själv går hand i hand med min direkt avstannade självgooglingsfrekvens.

Så vem sjutton är det som googlar mig 16ggr/mån? Jag har ju uppenbarligen gjort ett intryck på någon.
Figures.
Jag jämförde mitt resultat med kronprinsessan Victorias bröllop. Tänkte att vi två borde ju vara ungefär lika offentliga. Men jag fick se mig slagen. Underligt...
Så då googlade jag istället min kära sambos namn.

Aha. Jag vann. Det var i princip ingen som googlade honom. Muahaha. I win.
I det här hushållet är det minsann JAG som är kändisen.Vill du prova att googla dig själv (och se om du kan knäcka mina fantastiska siffror), så gör du det här.

Vi är...

4de8b11c808e269b3cbc7e7756e5f9f3.png

Vi är så hardcore. Det blev bowling för tanterna, såhär på fredagskvällen.


Nu ska...

6325269cd11a555608b9cb92caf31f10.png

Nu ska Frugan få lite kött på benen. Tösabiten börjar se lite tunn ut, tycker jag.


Min tur!...

7e9a08e6676f633a3dfaf03a57a4b81f.png

Min tur! Förväntansfull: 20% Rädd: 80%. Hur sjutton vågade jag hålla på med det här när jag var tre äpplen hög?


Jessica och...

0-46d357858bafafb5fbfe060250bd4011.png

Jessica och Ärtan in action.


Vi drar...

0-5d73f69a8e26da991b9a5ae3080c6bf1.png

Vi drar till stallet istället. Jessica ska ta mig tillbaka till back in the days när jag var en hästtjej.


Jag lagar...

519545f6525e1fc42ed6eefe6aa340d5.png

Jag lagar och äter middag med Per Morberg. Det skulle man iaf kunna tro , så som ingredienser och redskap flugit genom rummet och vinet flödar.


Min vän...

0-57ba60bf3416c31670d2163c1e8f09fa.png

Min vän Annica är inte riktigt klok. Nu har hon köpt ny bil - igen. De blir dessutom bara större för varje gång. Jag tror att hon tänker att det får henne att se smalare ut.


Hade jag...

0-1d1798e34daa61dddc28abf089c98d6d.png

Hade jag varit man på 70-talet så hade jag nog byggt landskap att köra Märklintåg genom på min fritid. Jag är helt såld på modellen av Stockholm som finns uppbyggd på Kulturhuset. Tredje gången jag går och tittar nu... På den här bilden ser man mitt hus. Gissa vilket!


Bibblan på...

1c8132bbc7486c579fbb08ab893d35e3.png

Bibblan på Medis, läser serier sida vid sida. Otvunget umgänge. I love Jocke.


Kulturhuset, Panorama.

0-7ef2869292b9ad64cc4cdafc5691283a.png

Kulturhuset, Panorama.


Onsdag

Dagens förmiddagsdejt: Jocke.


Det svarta hålet i lägenheten

M ligger och snusar sött i sängen, jag själv är orolig i hela kroppen, dödstrött i ögonlocken, men kan inte sova nu. Måste skingra mina tankar och bli lite harmonisk i hjärnan innan jag kryper ned mellan lakanen.

Så jag blev glad när jag insåg att det kommit ett nytt HIMYM-avsnitt som jag inte sett. Perfekt, tänkte jag. Men M gnölade uppifrån sängen om höga volymer och sömnbehov och allt vad det var, så jag beslutade mig för att vara lite omtänksam och tyst. Alltså, lyssna med hörlurar.

Tidsåtgång för att leta efter hörlurar: 22 min.
Illa dolda irriterade suckar från loftsängen: 6 st.
Outtalade, men innerligt tänkta svordomar: 15 st.
Tappade saker som för ett himla liv: 3 st.
Hittade hörlurar: 0 st.
Sedda avsnitt av Himym: 0 st.

Slutsats nummer ett: vi har ett svart hål någonstans i lägenheten, som obönhörligt och systematiskt slukar (mina) grejer.

Slutsats nummer två: det ska bli jäkligt skönt att inte längre bo i en etta med sovloft.

http://www.gadgetgirl.se/product_images/l/gadgetgirl_pinky_stereo_h_rlurar_in_ear__55441.jpg


my fingertips are holding on to the cracks in our foundation and I know that I should let go but I can't

http://www.stame.se/stame/Foto/natur/stame/18-2-07/768/_DSC0006.jpg

En fjällhelg

Att åka på tur i 26m/s motvind var inte en jätterolig början. 16 kilometer i världens hemskaste väder. Jag grinade lite, snorade ännu mer, men framförallt gnällde jag. Stackars M.Men sedan blev vädret betydligt bättre!Allt blir liksom roligare i solsken!På väggen i matsalen satt ett par supergamla skidor, med stighudar av sälskinn...Vilket gjorde att jag tog för givet att det var små sälar som satt på väggen bredvid. Det tyckte alla var hysteriskt kul och jag utmärkte mig tydligt som både fjällnovis och nollåtta......det var nämligen fjällripor. Det finns inte så mycket sälar i fjällen, tydligen.Efter tre dagars skidande var vi så trötta att vi åkte vessla hem istället för att plåga oss 16 km igen. Eller, jag och Ida åkte vessla. Killarna skidade tillbaka, det var lite bättre krut i dem helt enkelt.

Lååångpromenad runt...

0-614a4d466cc0bc3943e276292df1461f.png

Lååångpromenad runt Djurgården och Gärdet med good old Alex.


Mina vänner!...

0e3ccb6e399bd2142cbbf82a65bb0d8c.png

Mina vänner! Idag är det så många vuxenpoäng plockade så det liknar ingenting. Med varsin snärtig signatur såg vi till att besegla vårt öde: en alldeles egen trea. Bara vår. (Med tillhörande vuxenpoängigt superlån) Detta firar vi med en favorit i repris från nyår, turåkning i fjällen. Träningsvärk, here I come!


RSS 2.0