Är på bröllop på ett fett slott med vallgr...

201008281888 (MMS)

Är på bröllop på ett fett slott med vallgrav och Peter Jihde är med via länk. Det heter duga det här.


Känslan när man mimar stort med i en bra...

Känslan när man mimar stort med i en bra låt på Morgonpasset i tron att öman är ensam allena och sedan upptäcker att det sitter en man i en parkerad bil och ler småroat: lite skam. Började mima litet mindre, gjorde paus och mimade litet igen. Försökte ge sken av att prata i handsfreen. Tror inte han gick på det. Han formade händerna som en mic och mimade värsta Idol-vrålet. Sedan vinkade han. Hej hej.


Ett barn berättar för mig om sin Turkietre...

Ett barn berättar för mig om sin Turkietresa: "Det var inte alls som i Sverige. Överallt fanns det till exempel katter som satt och teg!"


Igår målade jag hallgolvet i nya lägenh...

Igår målade jag hallgolvet i nya lägenheten, liksom sista touchen innan vi flyttar in. Nu sitter jag på bussen och oroar mig för allt som kan ha hänt(den förra golvincidenten har skrämt upp mig lite): färgen kan ha flutit ut över de andra golven i lägenheten. Några yra möss har försökt att gå över hallen, fastnat i färgen och avlidit så att vi har en massa muslik på hela golvet. Allt ser fint ut, men när vi kliver in blir det fotspår efter oss. Hu. Jag målar fan på väggen och nu ror jag honom i land.


Ack, vi är så olika jag och min kollega. D...

201008231876 (MMS)

Ack, vi är så olika jag och min kollega. Detta är baksidan av ett läromedel som fortfarande används. Inte konstigt att det blir krockar när jag vill sms:a glosor.


Rosé! Rosé!

Jag dricker väldans mycket vin för att jobba imorgon. Hur tänkte jag nu?

Skyller på min man. Polisen.
Han borde veta bättre.

Igår gick vi promenad runt Stockholm och h...

201008211859 (MMS)

Igår gick vi promenad runt Stockholm och hittade Signes syster vid Norrmälarstrand.


M tycker inte att det är att renovera att ...

201008221875 (MMS)

M tycker inte att det är att renovera att leka vampyr med sockelspiken Jag tror att det är för att hans favorit i Twilight är Jacob.


Dricker te och äter scones hos RonYlv och ...

201008211867 (MMS)

Dricker te och äter scones hos RonYlv och i min kopp simmar Drottning Silvia. Bra kväll.


Kul att jag är kittad med stövlar, regnjac...

201008191850 (MMS)

Kul att jag är kittad med stövlar, regnjacka och paraply när jag ska på bankmöte inne i stan. Kul. Har lust att ropa ut "DET REGNADE IMORSE JU!" när jag möter folk med sandaler och vita tygskor. Men det gör jag såklart inte. Istället svettas jag diskret i stövlarna, knölar ned jacka och paraply i väskan och försöker låtsas som att det regnar.


Trött.

Så inihelvette trött.

Idag kom iaf de små änglarna, första skoldagen. De verkade rätt rara, de små liven. Den största utmaningen detta läsår blir nog att smälta ihop min lärarstil med min medmentors. Hon har jobbat på skolan i 43 år. Man kan enkelt konstatera att vi är från två olika tidsandor.Mot alla odds överlevde jag också det mycket värdiga inslaget i (den för övrigt mycket roliga och supergenomarbetade) kick-offen för eleverna, där vi vuxna dansade till We No Speak Americano.

Nu: sova. Snarkadreglasussaladdabatterierna.

Om jag bara hade en cykel

http://www.metrobloggen.se/UserFiles/18.1010/Image/cykla.jpg

Då skulle jag fasiken cykla till jobbet varje dag (varje arbetsdag iaf.)

 

Kolla hur smidigt det är att hitta bra cykelvägar!

 

Så, vem vill ge mig en cykel?

Inget skit bara, något flashigt och dyrt ska det vara. Helst med fler växlar än jag fattar hur man använder. Och vattenflaskehållare, det är viktigt. Alla som är något i Stockholm har vattenflaskehållare.


Remembah! Remembah!

Sitter och lyssnar på 90-talsgodingar på Spotify. Känner mig helt ung.

Nostalgi!


Insåg för övrigt att de elever jag välkomnar imorgon är födda -00. Kände mig inte så ung. Nittiotalet är officiellt a goner. Nittisju, nittisju, vart har du tagit vägen nu?

En låtreferens som bara gamla åttiotalister förstår. Well, in your faces, småglin. Fråga någon med gråa hår vad som åsyftas. Det här kan ni inte googla nämligen! Hah!

http://wwwc.aftonbladet.se/puls/musik/bilder/justd.gif


Money money monehhhey

Läsåret bästa nyhet hittills har delgetts mig idag! Tjoho!

Jag skulle idag släpa mitt tunga arsle till Eriksdalsbadet och köpa årskort för 4400 riksdaler efter att ha bedömt att det var värt lite stålarz att ha ett rent samvete. Och en tvättbräda á la Melanie Brown. Och slippa jeanslinningar som nyps då man sätter sig ned.

Men! Vad händer?! En av mina nya kollegor upplyser mig om att jag, genom min nya arbetsgivare, bara behöver punga ut med ynka 1600 kronor för årskortet! Helt fantastiskt. Den underbara nyheten var fantastisk redan där.

Men! Vad händer då?! Jo, samma kollega upplyser mig om att vi också får ett friskvårdsbidrag på 1000 kr per person och år. Hur bra?

AWESOME. Jag har, om man ser generöst (och långsiktigt)på situationen, precis tjänat pengar OCH blivit ruggigt fit. Bra.

Obs! Bilden är ett montage!Det blev lite stressigt när jag skulle å...

Det blev lite stressigt när jag skulle åka till jobbet imorse. Jag kanske glömde någon ynka detalj. Fick följande mess av Hjärtat mitt på förmiddagen: "Älskling!!! Grannen X på Hittepåvägen 153 hade lagt en lapp utanför dörren med sitt nummer. Jag ringde från bussen på väg till jobbet. När han skulle backa ut sin bil i dag så var vår garageport öppen. När ingen var där stängde han för att upptäcka att nycklarna med hemnycklar satt kvar i låset. Dessa kan nu återfås på hans adress enl ovan. Ring först: 070-xx xx xx för att se om någon är hemma. För helvete ÄLSKLING!" Oopsie. Sorry.


Vi klipper med plåtsax i trä. Se-egt. Jag ...

201008151830 (MMS)

Vi klipper med plåtsax i trä. Se-egt. Jag tänker att det hade varit praktiskt att ha Kevin Costners svärd från Bodyguard istället.


Så himla orutinerat att åka till Ikea på e...

201008151829 (MMS)

Så himla orutinerat att åka till Ikea på en söndag och tro att inköpen kan daskas av på en timme.


Dricker öl på Söder med ungefär 100 polise...

201008131822 (MMS)

Dricker öl på Söder med ungefär 100 poliser. Bäst att jag håller mig lugn och inte ställer till med något.


Får jag inte lite vatten snart så delar ja...

201008121821 (MMS)

Får jag inte lite vatten snart så delar jag ut en peppis till den som står närmast.


Ute på uppdrag Sörmlands vegetation. Over ...

201008121818 (MMS)

Ute på uppdrag Sörmlands vegetation. Over and out!


..och radios retrostyle fortsätter att kan...

201008111811 (MMS)

..och radios retrostyle fortsätter att kanta min väg. Storleken är minst sagt imponerande. Om sängen känns trång kan jag alltid lägga mig på radion och sova.


Känns matsalen bekant? Jag går i Guillos s...

201008111813 (MMS)

Känns matsalen bekant? Jag går i Guillos spår och konfererar på hans gamla internatskola. I detta rum har det delats ut en och annan peppis kan jag tänka mig. Har dock inte sett till vare sig Andreas Wilson eller Gustav Skarsgård än. Weird.


Frökensminket är på. Likaså en fröknig trö...

201008111796 (MMS)

Frökensminket är på. Likaså en fröknig tröja. All very teacher-y om jag får säga det själv. Nu ska de nya kollegorna övertygas om min föträfflighet.


Kvinnan som gett ordet "fierce" fler böjni...

201008101790 (MMS)

Kvinnan som gett ordet "fierce" fler böjningar än någon trodde var möjligt.


Hur retro var inte denna radio som spelar ...

201008091786 (MMS)

Hur retro var inte denna radio som spelar avslappnande väntrumsmusik hos kiropraktorn? Hej 1982! Någon som har A-ha:s senaste på kassettband?


Houston, we have a problem. Våta strumpor ...

201008081784 (MMS)

Houston, we have a problem. Våta strumpor på nya golv = obra.


Jag och Brurs intar ett nyttigt kvällsmål.

201008081785 (MMS)

Jag och Brurs intar ett nyttigt kvällsmål.


..och det gäller självklart hela lägenheten.

201008081779 (MMS)

..och det gäller självklart hela lägenheten.


Fatta vilket snyggt golv vi har nu!

201008081778 (MMS)

Fatta vilket snyggt golv vi har nu!


Hej klyscha! Jag är barnvakt i ett stort r...

201008071774 (MMS)

Hej klyscha! Jag är barnvakt i ett stort radhus med en massa plan och vindlingar - och så börjar det tokåska utanför. Massa blixtar och dunder, uppblandat med ösregn. Åh nej. Jag som alltid trott att mitt liv vore en komedi och inte en skräckfilm. Nåväl. Ska gå på toa nu, men är strax tillbaka.


Jag har inte sminkat mig en enda dag den h...

201008071771 (MMS)

Jag har inte sminkat mig en enda dag den här sommaren, om det inte varit någon som ställt till med festlighet där man behövt klä upp sig. Idag har jag av någon anledning gjort den noggrannaste makeupen på typ ett halvår. För att sedan inte träffa någon på hela dagen bortsett från denna lilla donna, hennes storasyster och hennes far. Nu sitter jag ensam i en stor soffa och tittar på Valentine's day..." Sminktimmen i badrummet känns på något vis... bortkastad.


Kvinnan som aldrig åldras


Fick jag byta kropp med vem som helst i världen så ligger ms Aniston nära till hands.

Let bygones be bygones

Ja, jag är född tidigt 80-tal. Ja, jag säger freestylebatterier. Nej, 90-orna fattar inte vad jag menar. Det är samma känsla som när man står med ett gäng elever i en affär och Björn Skifs plötsligt stiger in.

-Titta ungar, där är Björn Skifs! ropar man upphetsat.

Den förväntade reaktionen uteblir. Istället ser barnen förvirrade ut några ögonblick för att sedan rycka på axlarna och höja volymen på Justin Bieber i sina iPhones. Medan man känner hur hippheten riktigt rinner av en. Man kan ju lika gärna kliva in på McDonalds och beställa en McFeast & Co. Realitycheck: de finns inte längre, numer är det McFeastMENY som man säger.

Vivo, café au lait, Domus, vhs-film, Prince. No more. Finito. Non plus. Suck. Och jag som bara är 22 år inuti.


(Ylva, this one was for you)

Har lite svårt att komma igång. Har siktet...

201008071728 (MMS)

Har lite svårt att komma igång. Har siktet på Ekerö idag, men det verkar segt det här.


Dinner i Sjöstaden. Qualitytime.

201008061710 (MMS)

Dinner i Sjöstaden. Qualitytime.


Dagens läsning. Nu börjar hösten - farväl ...

201008051700 (MMS)

Dagens läsning. Nu börjar hösten - farväl pocketboken!


Dagen kommer att spenderas enligt följand...

Dagen kommer att spenderas enligt följande: titta på webtv, duscha och gå på grillfest. En vecka till det att jag börjar jobba. En ynka vecka som jag tänker göra det mesta av. Typ ta det lugnt och vila upp mig inför höstens hets. Och hej förresten. Kanske är bloggtorkan över? Vem vet!?


RSS 2.0