Går på...

7b9484075492c8b3874d8c7792bb8d92.png

Går på bokrean. Har hittat denna pärla. Den är alltså helt fri från ironi.
Herregud.


friends

381adc7d69ed58c854e73069765fc5e4.png

friends


Kristoffer Åström...

1cd180f7bbf2cfec9ce17e74fccf5192.png

Kristoffer Åström på Debaser. Jag och Hanna har mött upp brursorna och deras crew - nu förväntar vi oss en helkväll.


I spoke...

4c3cfe038ec0073980df351d44a4c8ad.png

I spoke too soon. Nu står vi still, på obestämd tid. Suck. YOU suck, SL, Banverket eller vem man nu ska hålla skyldig för det här eländet.


Se, så...

56340096932a235bb87af54caa476b50.png

Se, så glad jag är! Anledningen? Alla kommunikationer har gått exakt som de ska idag. Det är kanske lite av ett lumpentänk som SL haft: att först bryta ned sina resenärer och sedan bygga upp dem igen, lite mer lätthanterliga. Efter många veckor av förseningar och strul, får jag lyckokänslor av att se bussen komma på utsatt tid. Hjärtat slår ett extra slag i bröstet när tåget rullar in prick 6.39 och sedan rullar utan problem. Well brainwashed SL! Well played!


Fick precis...

0-352833f393c92732290f230b46a6b1f1.png

Fick precis skäll av SL:s kundtjänst för att jag lämnade in ett klagomål på att bussen ALLTID är sen, vilket medför att jag missar mitt tåg. Det är service det! Jag tycker att SL ska vara ödmjuka just nu. Jag tyckte att bussen behöver en tidigare avgångstid. Han tyckte däremot att man fick räkna med att bussen var 10 minuter sen. Jag antar att han inte långpendlar med tre byten till jobbet.


Bagar Bengtsson bakar bara bruna brända bullar

Idag skulle jag baka lite bullar när jag ändå var hemma. Min tanke var det här:
http://pubsys.kooper.se/kinnaif/images/IMG_6067.JPG

Fyra timmar senare hade jag lyckats med fem olika smaker på bullar: kanel, vanilj, mandel, vidbränd samt ogräddad. Olyckligtvis var samtliga 80 bullar (oavsett tänkt ursprungssmak) 50-50 av de två sista sorterna då ugnen envist gräddade plåt efter plåt brända i botten och degigt vita på ovansidan. Och jag fortsatte lika envist att grädda plåt efter plåt i sagda värdelösa ugn.

M försäkrade med munnan full att de visst var goda.
Men jag såg att han bara åt den översta delen.

Ack, den kärleken.

Jesus!

http://carolinehagood.typepad.com/.a/6a011570b57d1c970b0120a5bc17dc970b-800wi

Den här gjordes 1973. Har precis kollat på den tillsammans med Hjärtat.

Fy farao vilken bra film. Vilken musik! Jag älskar Judas framträdanden. You must check it out.


couples do start to look alike

Det jag har en fablais för här i livet är sitcoms. I love them. Jag önskar ofta att - och blir ofta pikad för att jag beter mig som om - jag levde i en. Sitcoms, och musik. That's my heroin man! Samtidigt har min blivande man(stort va?) en passion för friluftsliv. Att klättra, åka skidor och gå på tur.

Jag har ju upptäckt att hans intressen faktiskt är roliga(dock inte isklättring. Det är bara dyrt och farligt.) Till exempel ska vi snart bege oss ut på skidor i ett par dagar tillsammans med ett annat par. Så nu är det dags att han verkligen upptäcker och erfar mina intressen, tänker jag. Det är viktigt att både ta och ge i ett förhållande. Kom ihåg det, kids!

Idag fick jag hem den här:
http://lovisafjellet.files.wordpress.com/2009/12/vanner.jpg
Den innehåller en av världens bästa tv-serier. Jag har velat ha den här boxen forever. Så nu kan ni ju räkna ut vad vi ska syssla med ett par kvällar framöver. Jag - och M.

Hej mitt vinterkräksjukland!


Det är inte kul att vara magsjuk i kombination med att ha kanalerna 1, 2, 4, 6 och Kunskapskanalen. Och det är inte precis så att jag tänker riskera att gå utanför dörren.

Men se där! Vad är det för guldigt på mitt finger?
Det är inte så synd om mig ändå.

Och jag har ju min dator. Watchxonline.com, I love you!

Det här...

755ba12e71ab7056b09cd2efab3ee2fa.png

Det här benet... Det är inte okej. Vem retuscherar de redan trådsmala tjejerna? Vem tycker på riktigt att det här är snyggt?


A true story of Valentine's

Igår tog min älskade M ut mig på romantic dinner och promenad runt Skeppsholmen och Kapellholmen. När vi stod och såg ut över det stilla vattnet och söders glimmande ljus så föll han ned på knä och friade till mig.

Jag sa ja.
Jag är nu förlovad. Det är ofattbart stort - hur många vuxenpoäng?

http://schalinsringar.se/uploaded_files/big_20080604133159237-5.jpg

Snart på våra fingrar
. Visst är de fina? Lycklig.

Titta noga på den här tjejen

48c71128a9d7a6eaede7529101760f17.png

Hon heter Yvanna, är min lillasyster och har idag gått och beklagat sig över att fylla 19 i år.
Hon får ångest, tydligen.

Måste komma ihåg att man inte får slå sina syskon. Inte ens hårt i ansiktet.
Inte ens när de är naiva, dumma och blåögda. Eller ens när de får en att känna sig gammal.

Note to self.


Jag lånar M:s dator


Bildprogram med 200 roliga finesser. Vill. Också ha.

Först kommer inget, sedan kommer inget. Sedan kommer inget.

Ja, vad säger man. Jag måste säga att jag är lite förundrad över min egna förmåga att inte göra någonting alls.

Som idag. Jag vaknade ganska tidigt, gick upp och lade mig på soffan istället. Sedan insåg jag att vi inte har några kanaler förutom det sugiga basutbudet=ingenting att se på.

Jag var för lat för att trycka i en dvd. Jag var för lat för att sätta på datorn. Jag var för lat för att ens hämta min mobil, även fast jag hörde den låta lite från sin instoppad-under-bäddmadrassen-position. Så jag sov mest.

Planerna för idag var att ha stylat rufsig knut och genomtänkt outfit, strosa lite på NK och göra klipp på rest-rean, gå och fika lite för mig själv och läsa ut Våtmarker någon jäkla gång(bär ju bara runt på boken!). Riktigt njuta av min precious egentid. Resultat: noll. zero. nupp.

Jag gick upp från soffan vid fem när M kom hem med pizza. Så. Jäkla. Nyttig. Dag.

Men igår, bakfull till tusen - då fick jag minsann grejer att rulla. Jag och M gick på shoppingrunda, jag köpte en ny vårjacka från Barbour, vi mötte upp mina systrar, mamma och Jocke, vi gick på Medeltidsmuseét, vi gick ut och åt, vi gick på vuxenpoängsfilmen It's complicated, vi mötte upp än mer folk och drack drinkar på mitt gamla stammishak Strykjärnet. Det gick visst vägen.

Men sådan är jag, oförutsägbar. Okontrollerbar. Helt cra-azy.
Absolut.

Om ni ursäktar så ska jag lägga mig skeden med min man och kolla på film nu. Efter en stessfylld dag.

Middag med...

0-7a48da54c642b0b3c2304d06a2553da6.png

Middag med de gamla hederliga gymnasiekompisarna. Love it.


Young, fresh and new

Om två timmar ska jag vara på middag i Hornstull. Man kan ju tycka att det börjat bli dags för mig att fräscha upp mig lite och snygga till mig nu. Speciellt som jag planerar att vara supersnygg ikväll! Snyggast på middagen, helst.

Det kan dock bli svårt, riktigt svårt. De två tjejerna jag ska middaga mig med är nämligen puddingar bägge två. Och min nygamla kompis Sirpa-Liisa som parkerat sig på höger kind, vill liksom inte hjälpa till att hotta upp mig, alls. Dåligt, tycker jag. Inte något bidrar hon med, den snåla jäkeln. Men hon brukar alltid komma och snika med när jag ska på fest minsann.

Men så slår det mig att man måste ha rätt inställning för att känna sig fab. Och jag tänker såhär: She makes me look young. Ja, man kan nästan tro att jag är en tonåring nu när jag tänker efter. För om man tittar noga så har jag faktiskt en liten liten Mikko i pannan också.

Jag har hittat ungdomens källa: taskig luftkonditionering. Kom ihåg vart ni hörde det först.

London calling

http://saraconnemara.files.wordpress.com/2009/04/london_resekoll.jpg

I skrivandes stund sitter två snygga tjejer och planerar en resa till London. Jag hoppas på att bli den tredje, OM det nu finns några icke-svindyra biljetter de helger jag kan åka.

Folk är avundsjuka på lärares sommarlov. Jag är inte helt övertygad jag.

Who wouldn't date this guy

En av mina singelvänner är inne på en dejtingsajt och letar livskamrat. Till skillnad från för ett par år sedan tror jag nu att det är ett great sätt att hitta någon som verkligen passar en - risken att köpa grisen i säcken är ju betydligt mindre. Men det finns gott om stolpskott också - den här bittra levnadsglada och positiva presentationen har en mysig kärlekssökande kille valt att ha på sin profil:

Okej det här är sämst det verkar inte finnas någon vettig och intressant tjej på hela den här sidan.... man skriver
2 mail fram och tillbaka sen så är dom så jäkla torra och skriver knappt något... vad e d för tjejer? finns det någon som kan hålla i en normal konversation utan att bara svara på mina frågor som en frågesport. Snälla använd din egna hjärna och kom på let eget med, jag vill ha en tjej inte en robot...

jag är:
Glad
Jordnära
Snäll
Social
Ärlig

Gillar:
Gitarr
Mykvällar
Hitta på små äventyr
Tv-spel
Personer som kan hitta på egna saker och inte väntar på att jag ska komma på allting!

Skriv om du inte är en torrboll
Och nej tyvärr jag gillar inte mulliga tjejer helst normala

Det är ju nästan så att man själv, stadgad och dan, funderar på att smälla iväg ett mail.
Jag menar, vilken guldkille!

På en...

0-5d955b635c3605dad8b38fe3995b161d.png

På en iskall perrong, väntandes på ett 16 min försenat tåg, känns det här föga förtroendeingivande. Hur kan det inte finnas alternativ till SL?


Kvinnan med de många ansiktena

Kollar igenom min facebooksida. Brukar få höra att jag alltid ser likadan ut på kort: huvudet lite vänt till vänster, blicken i kameran, samma leende. Det är faktiskt lite av ett stående skämt bland mina killkompisar.

Det är alltså vad man brukar kalla en fotomin. Den är noga intränad framför spegeln inför klassfoton och (förr i tiden, då jag gick ut en del, ni minns) vimmelfoton. Det var av ren självbevarelsedrift jag var tvungen att skaffa en.

Jag är så obekväm framför en kamera. Det funkar inte för mig att prestera en bra, spontan bild. Jag lyckas alltid, thanks to my gummifeja, se galen/extremt ful/bajsnödig/skrämd ut på kort om jag inte hinner inta pose och sejfa bilden. Det är antingen fotomin eller grimas. Eller en bild som man raderar från sin kamera.

Hur som helst, bland mina fb-tags hittade jag den här:

HAHA. Jag har ryggen fri. Det finns kort på fb där jag inte kör fotominen.
In your face, haters!

Hej alla miljarders fans!

Oj, vad ni måste saknat mig under denna bloggtorka. Jag känner med er. Men nu är jag tillbaka! Starkare än någonsin! Tänk er en blandning av Sara Löfgren och Petter. Sådan är jag nu. Stark som fan.

Vad har jag gjort då? Tjaaa... mest haft det skönt. Firat jul, åkt skidor och varit på middagar. Gått på tentafester utan att ha behövt skriva själva tentan. Ordnat möhippor och sytt munkkåpor. Mest sådant.

Och idag har jag inte ens behövt vara på jobbet. Istället har jag överdoserat cafelattar(kommunhuset har betydligt mer fancy gratiskaffe än jobbet) och sett intresserad ut på en fortbildningskurs i biologi. Exempel på aktiviteter jag genomfört idag:
  • tittat på en tecknad film om en humla som pollinerar en blomma
  • lärt mig vad "att gallra" blommor betyder
  • planterat 8 små ripsblommor i en frigolitburk
  • haft åsikter om uttrycket "ekologiska fotspår"
  • ätit gratis lunch (valde därför det dyraste, precis som jag lärde mig av Sunes pappa i julkalendern för ungefär 15 år sedan)
  • satt fast ett torkat bi på en tandpetare och låtsats pollinera andra kursdeltagares imaginära blommor (det var en faktisk uppgift)

En produktiv dag, helt enkelt. Och nu sitter jag hemma och är hungrig, eftersom M inte är hemma och därmed inte har lagat någon middag. Döligt.

I'm back baby! Nu blir det till att fixa middag. Yoghurt m nötter it is.

RSS 2.0