Grattis älskling

Idag fyller Hjärtat mitt år. Grattis och tack för att du finns.


Lilla familjen

Imorgon gifter sig min fina vän Sarah. Hon tituleras hädanefter "Fru Solberg".


Hon, hennes make(! vuxet!) och deras lilla tjej Miranda ska sedan åka iväg på smekmånad/familjesemester i fem veckor. FEM VECKOR. 5. Five. Fimf (vet inte hur man stavar fem på tyska, men det är säkert så). Hur skönt låter inte det? Hoppas de får det alldeles underbart. Jag hänger allt kvar i Svedala jag. Någon måste ju göra det också. Så storsint är jag. Fixar och tar hand om islandet så länge. No probs.

Åk ni. Se till att resan blir en kärleksresa. Det är ni värda.


Sväng förbi 50-talet när ni ändå är ute och far! Det verkar ju så mysigt.


Jag gillar verkligen elefanter.

img_0641 (MMS)

Jag gillar verkligen elefanter.


Mat godis sockerMen vad är det här. På jobbet har det blivit någon slags fika-hysteri. Varje dag är det något eller någon som ska firas med transfett eller socker.

Det är ju inte så att jag säger nej. Direkt.
Jag funderar på att tatuera mig, trots allt. Har precis hittat det perfekta motivet.


Kanske borde tatuera bägge underarmarna. För motivation liksom.

Vinter, gå din väg det räcker nu.Vi har sett vad du kan. Du kan få dispens till vecka 11 ungefär - sedan är det klart. Okej?
Med förbehållet att det är vackra dagar du bjussar på. Inget annat.

The teacher has spoken. Obey.


Nu är hallen klar!Skoja. Det här är någon annans ursnygga hall.


Vår hall är påbörjat riven. Alltså enbart påbörjad. För såklart stötte vi (och med VI menar jag M) på patrull direkt. Jaja. Rom byggdes ju inte heller på en dag. Bättre lycka i morgon helt enkelt.

Dags att bege mig hem från jobbet, till vår temporära Kungsholmenlya. Även känd som Brursan Jockes brinnande plånbokshål. Det är tydligen inte helt gratis att ha en lägenhet liksom stående tom i stan. Men jag antar att det är priset man får betala för kärleken.


Fröken FräkenTänk vad man svänger i sina åsikter med åren. Hade någon sagt till mig att jag vid slutet av mina 20-somethings (JA, jag tänker hålla mig till TJUGONIO så länge tygen håller) skulle tycka att rött hår, ljus hy och fräknar var the shit så hade jag trott att denne fiktive någon for med hittepå.

Idag älskar jag det. Jag står ofta och tittar efter fräknar i spegeln. Det där, månne? Nehej, det var visst bara lite choklad från tidigare (skoja). Det finns inte många fräknar på mig inte. Tyvärr.

Dagarna då ju-brunare-desto-bättre var devisen är över. Jag tycker det är superfint med ljus, solkysst hud, allra helst med fräknar som sagt. Nuförtiden är jag tydligen så pass gammal att jag tycker att en tokbrun feja mitt i januari mest ser konstigt ut. Om man inte varit utomlands förstås. Men jag menar det där solariesolandet och BUS:andet jag hållit på med i en massa år.

Onödigt. Inte heller speciellt snyggt.

I sommar ska jag banne mig glatt visa fram min ljusa hud. Stolt. Det är fasiken inte många som har sådan hud som mig.


Påminn mig om det här i maj när jag väljer bort kjol för att några mindre begåvade människor påpekar att jag är så vit.
Påminn mig att inte replikera hur deras utseende skiljer sig från rådande skönhetsnorm.
Påminn mig om att folk som inte har bättre saker för sig än att koncentrera sig på andra människors utseende i mångt och mycket är folk som har ett annat innehåll i hjärta och hjärna än vad jag efterfrågar.
Påminn, för jag kommer glömma bort.

Okonstlat

Varje konstnär har sin musa eller när verkligheten överträffar dikten.


Wedneysday

Ibland tenderar andra att tänka vänligare om dig än du själv.

Lyssna på dina vänner, för du har valt dem av en anledning.


Är inne hos 6-åringarna. Det har gjort snö...

img_0601 (MMS)

Är inne hos 6-åringarna. Det har gjort snögubbar som hänger och dekorerar fönstren. Jag vet inte, jag. Jag tänker inte "snögubbar". Jag tänker "s------r". Är jag ensam?


vi ångrar bara vad vi inte gjorde


 

...och andra klyschor. Det fina med klyshor är ju dock att de bygger på någon form av sanning. Håll nu tummarna era för mig imorgon. Jag ska göra ett försök att slå två flugor i en smäll.


Hej hej.

...nu är jag ute ur snön igen. Eller ja, riktigt så lång tid var jag inte insnöad. Jag har bara haft en massa roliga saker för mig.

Till exempel har jag haft en superbra helg. Har hunnit med godis+film-fredag, alla stjärtars hjärtans dag-middag, biljard, hotellbrunch och tusen och ett kök.


I söndags kollade vi på kök på Puustelli. Hahahahaahahahaha. Ha. Som att vi skulle ha råd att köpa ett kök där. Eller ta oss råd. Säljaren var jättetrevlig och försäkrade oss om att det inte behövde kosta 200 000 kr att köpa ett nytt kök. Inte alls!

- Bra, sa vi. Rita ett för sjuttio lök så vore vi glada.

Hon skulle göra ett försök.


Vi får väl se om hon återkommer.

Be careful what you wish for...

När jag var liten önskade jag ofta lite dramatik - gärna en gigantisk snöstorm så att man var insnöad en hel dag. Eller en gigantisk snöstorm så att man blev insnöad inne i skolan och var tvungen att sova över.


Jaaa-a. Det känns ju lite som att det gick i uppfyllelse nu. Det har kommit mer än 1,5 m snö inatt, alla bussar i hela stan är inställda (alla tåg också för den delen, men det påverkar ju inte mig). Efter en snabb rundringning bland mina kollegor står det klart att alla sitter liksom fast på sina håll. Undrar hur barnen kommer ha det? Det kommer vara lite Flugornas herre idag. Inga vuxna på skolan.  Hehe.


Jag äter väl lite långfrukost då. Och väntar på min tur i den 20 år långa taxikön. Gott mos mina vänner.


Det här med snöstorm. Känns det ändå inte ...

Det här med snöstorm. Känns det ändå inte lite... Gjort? Kom igen vinter. Pröva något nytt. Vad sägs om solsken? Det går bra. Solsken. Prova.


De här fantastiska tjejerna var mitt emine...

img_0568 (MMS)

De här fantastiska tjejerna var mitt eminenta sällskap igår kväll. Fina fina smarta smarta roliga roliga duktiga duktiga.


Jag vet ju för sjutton inte skillnaden mel...

Jag vet ju för sjutton inte skillnaden mellan att vara uttråkad och att vara småhungrig.


Adore AdeleJag vill gå! Vem är på?

Snabba ben

 

En ofattbart bra bild på mina nya supersnabba tights. Andra saker på önskelistan när det gäller träning:

  • ett hopprep
  • en tunn typ munkjacka att ha direkt efter träning (så att inte min dunjacka blir svettig på insidan)(fresh)
  • ny sport-bh (den underbara jag fick av mamma för två år sedan börjar sjunga på sista versen)
  • en pilatesboll att träna med
  • en pulsklocka
  • Fler bra träningstoppar i fina färger (som inte är tighta på magen. Hur många procent vill ha det?)
  • en hållare till iPhonen så att man inte tappar den under träning
  • en PT

Det där sista får jag nog vänta lite med. Tyvärr.

Älskling?

Kommer ni ihåg när jag raljerade över hur ofattbart tacky dessa var? Nu har de ju spridit sig över bloggvärlden som en löpeld. Alla som är något, har en onepiece. Jag anser fortfarande att det är ett mycket tveksamt plagg.

Då chockar vanligtvis så konventionelle M. Idag då vi var ute på stan och shoppade en sväng, tog han längtansfullt tag i en onepiece från Houdini och sa att han önskade att jag hade en sådan att ha hemma. Det skulle vara så gulligt, för då var jag som en stor bebis.


...det är sådant här som får mig att undra över vem han är egentligen, den där M. Han har tidigare sagt att han ska göra en fåtölj av mitt skinn om jag skulle dö före honom. Borde jag kanske passa mig?Fika med bästa Frugan. Tur att jag har henne.

img_0544 (MMS)

Fika med bästa Frugan. Tur att jag har henne.


@ min trevliga syster Ylva-quite-a-mouth-o...

img_0539 (MMS)

@ min trevliga syster Ylva-quite-a-mouth-on-her: du har ju uppenbarligen ingen koll vad gäller pannkakor. Detta var ju flashiga internätjonäl pannkakor från Amerikat. Med sirap. Alla som är något vet att man bakar bajs i ugn och inte häller på pannkakor. Pinsamt.


Fem fakta gånger två

Fem roliga saker jag gjort på sistone:

30-årsfest för Veronica
Tre gringos middag
Möhippa för Sarah
Matena-projektet
Ma/No konferens


Fem roliga saker jag ser fram emot:

Middagar med en himla massa trevliga människor i olika konstellationer
Teknikspanarnas besök
Sarahs bröllop
Sportlovet
Vårens ankomst


Speaking of

Pannkakstorsdagar ja. För två veckor sedan bestämde jag och Anna att vi skulle slå våra små enheter ihop och ha gemensamt pannkaksätande på torsdagen. Detta bestämdes via sms på måndagen.


På torsdagen hördes vi, även då via sms, om vilken tid som passade alla. Allt verkade som bäddat för en kul kväll i goda vänners lag.Anywho.

Jag och M stressade hem från respektive jobb för att panikstäda, duka och tillaga inte bara ordinära pannkakor utan även amerikanska ditos och crepes. Stressstressstress. Eftersom vi bestämt klockan 18.30 och Anna och Jonas brukar vara mycket punktliga, började vi titta sökande ut genom fönstret redan några minuter över halv.
Vart var de?

Tio minuter gick.
Tjugo.


...nu började vi nästan undra om det hade hänt dem något på vägen.


Efter tjufofem minuter så ringde jag till Anna för att kolla läget. Samtidigt som jag slog numret (wuh, old fashion! "Slog numret"! Snarare touchade henne i kontakter.) så slog det mig:

vi hade aldrig talat om VAR vi skulle ses.

Och mycket riktigt; medan vi bullat upp med pannakakor i olika varianter nog för ett mindre fotbollslag, hade Anna bakat bröd, lagat soppa och stekt pannkakor för en liten bataljon. Kommunikation av högsta klass. I min värld är varje torsdag Pannkakstorsd...

img_0344 (MMS)

I min värld är varje torsdag Pannkakstorsdag. Idag är inget undantag.


Den nya Lulu Carter.

img_0460 (MMS)

Den nya Lulu Carter.


Signe.Det här är min inspiration till att träna. Fy farao vad snyggt, bara jeans och enkel blus instoppad.

Bild lånad från Signe


Jag och Malin flydde från alla hormonstinn...

img_0534 (MMS)

Jag och Malin flydde från alla hormonstinna och välpudrade tonåriga tjugotvååringar med restylanefyllda läppar och skinntights till Guldbaren på Nobis hotell. Här intar vi kvällens sista glas vin, även känd som sängfösaren.


Dressed for success. I vanlig ordning tar ...

img_0532 (MMS)

Dressed for success. I vanlig ordning tar jag Sirpa-Liisa med mig på galej. Nästa: middag+Finest Blog Awards. GlAmMiGt.


Angående handen på bilden nedan: nu är hem...

Angående handen på bilden nedan: nu är hemligheten tydligen ute. Jag ÄR en i trion Blue Man Group.


Goda nyheter vänner! Kvinnliga vänner that...

img_0526 (MMS)

Goda nyheter vänner! Kvinnliga vänner that is. Eller, tjaa kanske inte bara.


'nuff said.

img_0523 (MMS)

'nuff said.


På önskelistan

Vill ha vill ha vill ha vill ha. Tack så mycket.
Such a shame

Trist att jag är allergisk mot morötter. Plötsligt känns det nämligen som en rätt sexig rotfrukt.


RSS 2.0