Den här pastasalladen bjöd Ronny på en gån...

img_0281 (MMS)

Den här pastasalladen bjöd Ronny på en gång på jullovet. Det var så GOTT att jag fortfarande, så fort jag känner mig minsta hungrig, ser den hägra framför ögonen. Mmmmm. Det kanske rinner lite dräggel i min mungipa nu. Jag är för upptagen med smakminnen för att bekymra mig. Middagen better be served när jag kommer hem säger jag bara.


Shiny happy people

Jahapp. Jag tycker att det här med att jobba i skift mest går ut över oskyldiga sambos.

Känner efter... noga. Är jag trots allt inte lite olycklig här, ensam i soffan? Fastän jag precis streamat Solsidan och vridit mig i plågor/tryckt skämskudden mot ansiktet mitt? Är jag inte det?


.........näe.Känner mig tillfreds med dagen faktiskt. Mätt och belåten. Så nu tänker jag att jag nog kan ta mig en titt på härliga Hanna Hellquists nya program om hur man blir lycklig ändå. Mest för att jag gillar Hanna så mycket.En timme blev visst fem

Men trevligt hade vi, jag och Rasha. Hon är allt en riktig fining - snygg, smart och driven. Tre mycket attraktiva egenskaper hos en människa.

Vi hann med både middag och efterrätt (och så ett glas vin på det). Men vi började på Fotografiska, där jag blev kär i Sarah Moons utställning. Vilka bilder! Vilken stämning! Jag vill gå dit snart igen och suga i mig gestaltningen av Blue Beards unga frus sorgliga öde.

Jag vill även plötsligt vara fransyska och lätt dekadent, röka smala cigaretter, dricka vin till lunch och gå klädd i skira tyger i dova pastellfärger. Bli vän med en gatuhund och mata den med med svulstiga bakelser. Sacre coeur. Maus oui. Det är nog dags för den där franskakursen jag talat om så länge nu.

Ny craving: fotoböcker. Vill. Ha. Alla.

img_0516 (MMS)

Ny craving: fotoböcker. Vill. Ha. Alla.


Ljust och fräscht

Jag försöker boka biljetter till den garanterat superbra showen "Ljust och fräscht" med favvisarna Schyffert och Lindström. Det går sådär. Har prövat varje datum fram till sista maj med extremt nedslående resultat - allt är slutsålt! Inte en enda liten sketen plats går att uppbåda.


Tråkigt.


Nu ska jag iväg på en trevlig söndagsdejt som plåster på såren. Soliga Söder, here I come!

Populära killar. Lite för populära.

Jag är på halv åtta hos mig-middag där vi ...

img_0499 (MMS)

Jag är på halv åtta hos mig-middag där vi fått välja sittplats efter vilket djur vi identifierar oss med. Jag valde isbjörn. Vad säger ni?


Tisdag i mitt hjärtaHur ska det gå för Marshall? Jag ska precis se efter.

Man vet att man verkligen tycker att ens h...

Man vet att man verkligen tycker att ens hårt arbetande kille borde unna sig mer roligheter då man kommer på sig själv med att bli glad när han tömt sitt konto och lagt pengarna på öl.


Ska strax möta upp mamman min för en kopp ...

img_0245 (MMS)

Ska strax möta upp mamman min för en kopp fika. De säger att jag och mamma är väldigt lika i utseendet men att vi har helt olika färger.


Hallå! Ser ni vad jag glädjande nog hittad...

img_0391 (MMS)

Hallå! Ser ni vad jag glädjande nog hittade hos RonYlv? 8-bitars Nintendo! Oslagbar fredagsunderhållning. Go Mario!


For all you two-timers: det här skomakaren...

img_0389 (MMS)

For all you two-timers: det här skomakaren för er.


Woops. Satt och sjöng med i I'm breaking u...

Woops. Satt och sjöng med i I'm breaking up with God (rätt kass låt med The Ark). Insåg att de inte sjöng "I've had it with Jane, I've had it with Zorro" som jag skrålade. Utan "I've had it with shame, I've had it with sorrow". Rätt nära ändå.


Gå på bio

Se The Town. Superbra.

Got a sweettooth

Jag är så sötsugen så jag dör. I skafferiet står en Nutellaburk och väser som de underjordiska: Loiiiiiis...Men det är inte förenligt med mitt nya liv ju. Det hälsosamma ditot. Åååååååå. Jag brukar inte ens vara så särskilt sötsugen, och nu är det påtagligt: kroppen vill ha socker. Nu.

Haha! Jag skrattar kroppen i ansiktet (eh?) och tänker distrahera mig med att sträckstreama grovt underskattade "Samantha who?". Ignorance is bless, huh?


Löste precis in en check med summan 410 kr...

Löste precis in en check med summan 410 kr på Swedbank. Det kostade 100 kr. Hundra kronor! Hundra spänn! 25%! Vansinne.


Jubel. Första arbetsdagen. Vecka 9 är det ...

Jubel. Första arbetsdagen. Vecka 9 är det sportlov.


Idag har vi grillat korv och byggt en giga...

img_0361 (MMS)

Idag har vi grillat korv och byggt en gigantisk snögubbe med muskler och tuppkam.


Vad fasen är en snösmocka? In your face ki...

img_0360 (MMS)

Vad fasen är en snösmocka? In your face kind of snow?


Total myskväll med Jessica. Vi har avverka...

img_0359 (MMS)

Total myskväll med Jessica. Vi har avverkat Skönheten och odjuret, gör oss redo för Edward Cullen. Mmmm.


Det kanske inte ser mycket ut för världen,...

img_0357 (MMS)

Det kanske inte ser mycket ut för världen, men det kan vara världens godaste blåbärssmoothie jag håller i min hand. Havremjölk+banan+färska blåbär. Strax ska jag duscha och göra mig so fresh and so clean clean.


Fy farao vad det är jobbigt med löpband. M...

img_0352 (MMS)

Fy farao vad det är jobbigt med löpband. Men det är bara att stå ut.


Ho-ho, så fintDet här fina halsbandet skulle jag supergärna hänga runt halsen. Ska jag köpa?
Går att klicka hem härifrån.

Himym - varning för tårar


...och så sägs det att ungdomar saknar underbyggda argument!


Om kroppsligheter

Jag såg Victoria's Secrets-showen båda gångerna det sändes nu i veckan. Med skräckblandad förtjusning, kan tilläggas. Showen är fantastisk, kläderna magnifika (om än något opraktiska) och tjejerna är supercharmiga - men ack så magra! De ser ut som avatarer med sina smala smala lår och utmärglade armar. Och då är det ändå vad branchen anser är lite yppiga modeller som går visning för VS.

Nej, vet ni vad. Jag säger som jag gjort flera gånger förut: fram för hälsosamma, sunda ideal. Eller snarare bort med ideal. Fram för att få se ut som man vill se ut, så länge det är hälsosamt. Fram för sunda matvanor och tonåringar som stolta ser sig i spegeln. Fram för fler initiativ för att bredda den mediala normen för hur man "ska" se ut, som till exempel Veckorevyn jobbar för. Fram för kroppslig mångfald och bort med ångest över kurvors varande och icke varande.


Personligen tycker jag det är skitsnyggt att vara vältränad. Det är något jag eftersträvar.
I sommar vill jag kunna gå på stranden utan ångest. Jag vill kunna välja kläder efter vad som är snyggt och inte efter vad som döljer flest brister. Jag vill befria mig från energitjuven inte-bra-nog.
Amen.


Ett flygande hästhuvud! Är med Jessica i s...

img_0327 (MMS)

Ett flygande hästhuvud! Är med Jessica i stallet och ska rida igen. Inte förrän nu kom jag på att jag tyckte det var rätt läskigt sist. Mamma.


Just ja

Jag var och tränade idag. Mål: se fab ut i min brudklänning. Jag tänker mig supermuskulösa armar, typ så här:Fast med hud på. Helst.

Utvisad

Jag är långledig, M jobbar. Det medför att våra annars så samspelta sömnrutiner glidit ifrån varandra en del. När jag inte är sömnig men ändå ligger i sängen, aktiveras en viss del i min hjärna:

Pratbalken.

Aldrig tycker jag mig ha så bra tankar och funderingar som då jag ligger i sängen tillsammans med M och inväntar John Blund. Vilka förtroliga samtal jag vill föra, vilka ämnen jag vill dryfta. Och hur lääänge jag kan hålla på. Jag är en fenomenal prata-på-natten konversatör.

Tråkigt nog är detta inget som faller M i smaken. Han vill bara sova. Efter att ikväll ha legat och snicksnackat en bra stund med enbart enstaviga kudde-i-munnen-dämpade ord som svar förstod jag piken.
Sitter i vardagsrummet med datapatan till jag blir trött istället. Good shit.

Jag utgår från att filmen blir dubbelt så ...

img_0325 (MMS)

Jag utgår från att filmen blir dubbelt så bra för Rony.


Det bjöds bland annat på rundpingis och ge...

img_0307 (MMS)

Det bjöds bland annat på rundpingis och geishagodis.


Firande av en storögd 6-åring.

img_0317 (MMS)

Firande av en storögd 6-åring.


Två barn fäktas på perrongen med sin farmo...

Två barn fäktas på perrongen med sin farmors kryckor. Pojken låtsas hugga mot sin syster och ropar samtidigt: "Avantgarde!" Tja, varför inte?


Tack för det bästa nyåret på många år mina...

img_0301 (MMS)

Tack för det bästa nyåret på många år mina vänner!


Ylva bjuder till

img_0297 (MMS)

Ylva bjuder till


RSS 2.0