Bagar Bengtsson bakar bara bruna brända bullar
Idag skulle jag baka lite bullar när jag ändå var hemma. Min tanke var det här:
Fyra timmar senare hade jag lyckats med fem olika smaker på bullar: kanel, vanilj, mandel, vidbränd samt ogräddad. Olyckligtvis var samtliga 80 bullar (oavsett tänkt ursprungssmak) 50-50 av de två sista sorterna då ugnen envist gräddade plåt efter plåt brända i botten och degigt vita på ovansidan. Och jag fortsatte lika envist att grädda plåt efter plåt i sagda värdelösa ugn.
M försäkrade med munnan full att de visst var goda.
Men jag såg att han bara åt den översta delen.
Ack, den kärleken.
Fyra timmar senare hade jag lyckats med fem olika smaker på bullar: kanel, vanilj, mandel, vidbränd samt ogräddad. Olyckligtvis var samtliga 80 bullar (oavsett tänkt ursprungssmak) 50-50 av de två sista sorterna då ugnen envist gräddade plåt efter plåt brända i botten och degigt vita på ovansidan. Och jag fortsatte lika envist att grädda plåt efter plåt i sagda värdelösa ugn.
M försäkrade med munnan full att de visst var goda.
Men jag såg att han bara åt den översta delen.
Ack, den kärleken.
Kommentarer
Trackback